top of page

Pesanan, Bayaran & Penghantaran

 • Bagaimana beli emas & barang kemas dari Rika Emas?
  Selepas anda melihat produk kami dan ingin membeli produk tersebut, anda boleh tekan logo whatsapp di laman web ini untuk whatsapp kami. Sila memberitahu kami di whatsapp tentang nombor produk yang anda ingin beli dan kami akan menyusun link bayaran untuk anda sebelum menghantar produk kepada anda. Selain daripada whatsapp, anda juga boleh menghubungi kami melalui emel atau telefon. Rika Emas menawarkan kaedah bayaran yang senang dan mudah. Anda boleh membayar melalui Online Banking atau DuitNow. Kami akan memberitahu anda tentang langkah-langkah bayaran dalam whatsapp/emel/telefon. Untuk maklumat pesanan, bayaran dan penghantaran, sila tengok halaman Pesanan, Bayaran dan Penghantaran.
 • Mengapakah harga emas tidak dipaparkan dalam laman web Rika Emas?
  Harga emas turun naik setiap saat, dan untuk adil kepada semua pelanggan, Rika Emas akan menjual produk kami mengikut harga pasaran emas global. Sila whatsapp kami untuk mendapat infomasi tentang harga pasaran average emas pada hari tersebut. Staff kami akan memaklumkan anda bahawa harga dan anda boleh berunding dengan kami untuk mendapat harga special menurut pesanan produk anda.
 • Bolehkah saya beli produk yang telah Sold Out?
  Kami faham jika produk yang anda suka telah sold out di laman web kami, tetapi jangan risau, jika anda ingin beli produk tertentu, anda boleh whatsapp/emel/telefon kami untuk pesanan produk tertentu. Kami akan menghubungi kilang untuk ukiran produk tertentu dan menghantar kepada anda.
 • Bagaimana membersihkan barang kemas saya?
  Emas dan barang kemas haruslah sentiasa dibersihkan untuk kelihatan berkilat. Jangan risau jikalau barang kemas anda telah kotor, Rika Emas boleh membersihkan untuk anda tanpa caj. Sila bawa barang kemas anda ke kedai kami dan staff kami akan membersihkan barang kemas anda menggunakan alat-alat pembersih.
 • Bolehkah Rika Emas membaiki barang kemas yang telah rosak?
  Boleh, bengkel kami mempunyai teknologi yang canggih dan tukang yang mahir dalam memperbaiki sebarang jenis barang kemas. Sila bawa barang kemas yang rosak ke kedai kami dan staff kami akan menghantar barang kemas ini ke bengkel untuk pembaikan. Caj pembaikan berbeza mengikut skala kerosakan. Staff kami akan membagitahu anda tentang caj pembaikan.
 • Bolehkah Rika Emas mengubah size produk saya?
  Pengubahan size sangat biasa untuk pelanggan-pelanggan kami kerana setiap orang memakai size barang kemas yang tidak sama. Sila memberitahu kami di whatsapp/emel/telefon semasa pesanan produk, kami akan memaklumkan tukang di bengkel untuk mengubah size produk anda.
 • Adakah penghantaran produk saya selamat?
  Terima-kasih atas prihatin keselamatan belian online, kami faham belian online masih sentiasa disoalkan oleh pelanggan-pelanggan. Sila beryakin dengan Rika Emas kerana kami merupakan kedai emas dan barang kemas yang berkenal dan perkhidmatan kurier yang bekerjasama dengan kami adalah syarikat yang berkenal dan dipercayai. Kami akan memastikan penghantaran produk anda sentiasa selamat.
bottom of page